Val en doorrol training

Op zaterdag 25 maart organiseren wij een val en doorrol training. Je leert alles over het verbeteren van je valtechniek en doorrollen waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Dit gebeurd onder leiding van een hippisch sportoefentherapeut.

Deze training is voor alle ruiters van jong tot oud. De training is te volgen voor kinderen vanaf 7 jaar. Je krijgt 2 uur intensief uitleg en praktische training in groepjes van maximaal 12 personen. Trek sportieve kleding aan die vies mag worden!

Wat gaan we allemaal doen?

  • Warming up van de ruiterspieren
  • Oefeningen om de mobiliteit te vergroten
  • Veilig opstijgen, veilig afstijgen, vallen voorzijn, voortijdig afstijgen techniek
  • Valtraining: vallen, schok breken en doorrollen

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van matten en oefenballen. Er wordt in deze training niet met paarden gewerkt.

De eerste groep start om 10.00 uur. Zodra deze vol zit zal de aanmelding voor een tweede groep om 12.30 uur open gaan. De kosten voor deelname bedragen €45,- p.p.

De eerste groep is vol! We zullen nog een tweede groep open stellen bij minimaal 5 aanmeldingen. Aanmelden voor de wachtlijst kan via evenementen@staljacobs.nl.

De aanmelding is enkel voltooid wanneer de betaling is voldaan. Tot 7 dagen voor aanvang van de clinic kunt u kosteloos annuleren, daarna zullen wij geen geld retourneren.