Ponykamp op de Veluwe

Je krijgt elke dag minimaal 1 uur les en er worden meerdere buitenritten georganiseerd. Het ponykamp is gelegen aan de bosrand in Voorthuizen op de Veluwe waardoor we met 5 min in het bos zijn! Op het kamp zijn douches en toiletten aanwezig. Je slaapt in legertenten met de pony’s en paarden in het weiland ernaast. Het belooft onwijs gezellig te worden! Dus geef je snel op, via het inschrijfformulier op onze website

Wij hebben er al super veel zin in!

Maar LET OP: in week 32 en 33 wordt het feest nog groter en organiseren wij een JEUGDKAMP! 

Het jeugdkamp is voor alle ruiters tussen de 13 en de 18 jaar. We gaan er een onwijs gezellige week van maken, met veel paardrijden, lol en gezelligheid! Wat we onder andere allemaal gaan doen? Crossen in het bos, serieus dressuur rijden en natuurlijk springen en een dagtocht te paard maken.

Wij hanteren een gevarieerd programma en stemmen dit af op het weer en het niveau van de ruiters. De lessen en buitenritten worden op niveau van de ruiters ingedeeld, op de eerst dag is er altijd eerst een kennismaking les in de bak, zodat we zeker weten dat elke ruiter in de juiste groep qua niveau zit.

Voorbeeld dagprogramma:

  • 8:00 uur Opstaan en ontbijten
  • 9:00 uur Corvee en helpen op stal
  • 10.00 uur Buitenrit
  • 12.00 uur Lunch
  • 13.00 uur Spelletjesmiddag
  • 16.00 uur Helpen met pony’s en paarden voeren
  • 17.30 uur Diner
  • 19.00 uur Schriktraining
  • 21.00 uur Douchen & kampvuur
  • 22.30 uur Slapen

Er wordt dagelijks vers voor ons gekookt! Heb je een dieet of allergie, meldt dit dan direct bij het aanmelden!

Aankomst en vertrektijden
Het pony- en jeugdkamp start op maandagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur en eindigt vrijdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur

Eigen pony/paard

Uiteraard is het mogelijk om je eigen pony/paard mee te nemen naar onze ponykampen op de Veluwe. Je pony/paard krijgt een eigen box voorzien van een lekkere stro laag en zal elke dag, een dagdeel gebruik mogen maken van de paddock. Elke pony/paard staat individueel, het meebrengen van eigen voer mag, maar je mag ook gebruik maken van ons voer (Havens). Je krijgt een zadelkast toegewezen, neem hiervoor wel je eigen slotje mee! Het meebrengen van een eigen pony/paard kost €45,- per kamp.

Tarieven
Onze pony- en jeugdkampen kosten €425,- p.p.. Hier zit uiteraard alles bij inbegrepen, het is bij ons niet nodig om zakgeld mee te geven. Bij aanmelden dient het volledige bedrag direct te worden voldaan.

Aanmelden
Aanmeldlinks voor onze ponykampen worden gepubliceerd op deze pagina. Lukt aanmelden niet of heb je vragen? Mail ons op evenementen@staljacobs.nl, wij zijn niet telefonisch bereikbaar over de inschrijvingen van ponykampen. Je aanmelding is pas gelukt zodra de betaling is voldaan.

Bij annulering tot 14 dagen voor start kamp met geldige reden (bijv. doktersverklaring) krijgt u 50% retour, bij 7 dagen ontvangt u 25% retour en bij 2 dagen of minder geen geld meer retour. Mocht u kind het kamp vroegtijdig verlaten, dan zijn wij niet gehouden tot het geven van een vergoeding.

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen over onze kampen.

Mag ik mijn telefoon meenemen naar het kamp? Ja, je mag je telefoon meenemen, wij verzamelen alle telefoons en elke dag is er een moment waarop je even op je telefoon mag. Dit doen we zodat we er met zijn alle een fantastische week van kunnen maken!

Mag ik mijn eigen spullen zoals een dekje, poetspullen etc. meenemen? Je mag deze spullen meenemen mits deze voorafgaand aan het kamp gewassen zijn. Zo voorkomen we de overdracht van virussen!

Hoeveel zakgeld moet ik meenemen? Helemaal niks! Alles is bij ons inclusief!

Rij ik het hele kamp op dezelfde pony/paard? Als je een eigen pony/paard meeneemt rij je hier uiteraard zelf op. Voor de ruiters die gebruik maken van onze manege pony’s/paarden wisselen we gedurende de week door, zodat iedereen een keer op zijn favoriet kan rijden!

Kan ik alleen komen naar jullie kamp? Je bent zowel alleen als met een groepje welkom, onze ervaring leert dat de groepen zich vlug mengen en niemand ‘alleen’ is.

Ik ben 12, maar mijn vrienden/vriendinnen zijn ouder. Mag ik dan mee naar het jeugdkamp? Nee, wij hanteren echt een minimale leeftijd van 13 jaar voor het jeugdkamp. De ponykampen zijn ook tot 18 jaar, dus daar zijn jullie van harte welkom!

Wat moet ik allemaal meenemen? Klik op deze link hieronder om een voorbeeld meeneemlijst de downloaden! Ongeveer 2 weken voorafgaand aan het kamp delen wij alle informatie ook nog eens via het opgegeven e-mailadres.