Buitenrit

Stal Jacobs organiseert prachtige bosritten in de bossen van Voorthuizen op de Veluwe. Voor ruiters met én zonder ervaring!

U krijgt eerst ruim de tijd om kennis te maken met het paard of de pony d.m.v. poetsen, opzadelen en even een rondje in de bak rijden op de manege.

Wij organiseren buitenritten onder begeleiding voor elk niveau ruiters, van eerste kennismaking tot gevorderde ruiters, alles is mogelijk. De bosritten duren anderhalf uur en worden naar wens en niveau, van de groep, worden ingevuld.

Voor ruiters met weinig ervaring bieden wij de mogelijkheid een staprit te doen. Hierbij wordt er eerst een kennismakingsrondje in de bak gereden en daarna ongeveer een uur in het bos. Hiermee kan de ruiter het paard beter leren kennen en de basisbeginselen als sturen en tempobeheersing oefenen onder begeleiding van een instructeur.

Tevens worden er meerdere malen per jaar dagtochten georganiseerd, deze kunt u vinden op de activiteitenkalender.

Geef bij uw reservering duidelijk aan wat het niveau van de ruiter/groep is, zodat iedereen kan genieten van de rit. Wilt u met uw eigen groep rijden of heeft u specifieke wensen, vermeld dit dan!

Wij doen altijd onze uiterste best om ruiters op hun eigen niveau in te delen. Hierbij zijn wij afhankelijk van de opgave van de ruiters. Deelname aan een buitenrit geschiedt op eigen risico. Geen geld terug garantie. Op stapritten wordt er gestapt en op gevorderde ritten wordt er gestapt en gedraafd, en soms is er een mogelijkheid voor een stukje galop, maar dat is lang niet altijd mogelijk!

LET OP: het is verplicht om dichte schoenen (gelieve met een hak), een lange broek en geen lange jas te dragen voor deze activiteit

Groepsritten

Onze groepsbuitenritten vinden altijd plaats in het weekend. Je kan voor de groepsbuitenritten reserveren via ons systeem, de bosritten worden op de volgende momenten gereden:

  • Zaterdag 10:00 uur Gevorderd
  • Zaterdag 13:30 uur Staprit
  • Zondag 10:00 uur Gevorderd
  • Zondag 13:30 uur Staprit

Voor een staprit is geen ervaring noodzakelijk, iedereen boven de 13 jaar mag zich hiervoor inschrijven. Voor een gevorderde rit is het noodzakelijk dat de ruiter stap, draf én galop beheerst, minimaal 13 jaar oud is, je kan óók een onbekend paard onder controle houden en beschikt over een goede balans en zelfvertrouwen. Wij willen een rit voor alle ruiters leuk houden, mochten wij bij het opstappen zien dat een ruiter niet voldoet aan het niveau, dan zijn wij gehouden tot het weigeren van de deelnemer op de buitenrit, zonder enige vergoeding. 

De kosten voor deze buitenritten zijn €47,50 per deelnemer. Alle beschikbare ritten kan je vinden op onderstaande link. Staat de dag/tijd er niet bij, dan is er geen beschikbaarheid op dat moment.

>Aanmelden voor de groepsbosritten<

Wij willen u vragen om minimaal 30 minuten van te voren aanwezig te zijn. U bent in de mogelijk de buitenrit kosteloos maximaal 48 uur van te voren af te melden via info@staljacobs.nl. Mocht er 24 uur voor aanvang van de aangevraagde buitenrit niet genoeg animo zijn wordt er contact met u opgenomen om van de buitenrit een privérit te maken of om een andere afspraak met u te maken!

Indien u met een grotere groep dan 8 ruiters komt dan kunt u contact met ons opnemen via info@staljacobs.nl.

Privérit

Wij bieden zes dagen in de week privébosritten aan (op maandag bieden wij géén ritten aan). U kunt met uw eigen groepje op pad om een prachtige rit van anderhalf uur te rijden naar u eigen wensen, binnen onze mogelijkheden. Iedereen boven de 13 jaar mag zich hiervoor inschrijven. Deze ritten kunnen om 10:00 uur of 13:30 uur gereden worden. Het tarief bedraagt €77,50 per ruiter. 

Indien u met meer dan 6 ruiters een privérit rijdt bij ons dan krijgt u 10% korting per ruiter. 

Wij willen u vragen om minimaal 30 minuten van te voren aanwezig te zijn. U bent in de mogelijk de buitenrit kosteloos, maximaal 48 uur van te voren af te melden via info@staljacobs.nl.

Privébuitenritten kunnen via onderstaand formulier aangevraagd worden, wij zullen u daarna persoonlijk informeren over de mogelijkheden. 

Indien deze aanvraag voor meerdere ruiters is, dan graag het niveau van de minst ervaren ruiter aangeven. Wij willen u expliciet verzoeken hier een eerlijk antwoord te geven om de rit voor alle ruiters leuk te maken!

Wij rijden de bosritten bij voorkeur in het weekend. Mocht u meerdere mogelijkheden hebben geef deze dan onderin het formulier aan. Van maandag t/m vrijdag (m.u.v. feestagen) kunnen wij u enkel een privérit aanbieden. De kosten hiervoor liggen hoger dan het reguliere tarief.

Een moment geduld aub.

Wil je eens op een andere manier de Veluwe verkennen? Huur dan ook eens een e-chopper.