Paardrijles

Al vele jaren verzorgen wij paardrijlessen voor jong en oud. Onze instructie gebeurt op een verantwoorde en veilige manier. In de ponyrijlessen wordt het ponyrijden spelenderwijs aangeleerd. De kinderen poetsen en zadelen hun pony zelf op om zo vertrouwen op te bouwen. Regelmatig rijden de kinderen zonder zadel en worden er leuke spelletjes gedaan.

Aan volwassenen geven wij op een begrijpelijke manier instructie met respect voor het paard.

Beginnend ruiter of juist al gevorderd? Iedereen kan bij ons terecht, de lessen worden ingedeeld op niveau zodat u snel vooruit gaat.

De beginnende ruiter kan bij ons een startpakket boeken van 5 lessen. Dit pakket is inclusief een leencap.

  • Les 1 – hulp bij poetsen en zadelen, uitleg van de manege- en rijbaanregels
  • Les 2 – theorie over het paard en een begin met het rijden wordt gemaakt
  • Les 3,4 en 5 – privélessen

Als u er aan toe bent wordt u ingedeeld in één van onze groeplessen. Deze lessen zijn doorgaans erg gezellig. Om veiligheid en voldoende individuele instructiemomenten te garanderen hanteren wij een maximum van 8 ruiters per groep.

Voor een privéles kunt u ook bij ons terecht. Dit kan met uw eigen paard, maar ook met één van onze manegepaarden. Het voordeel van een privéles is dat u exclusieve aandacht heeft. Een privéles duurt 30 minuten, deze is namelijk vrij intensief. Wij komen ook bij u op locatie.

Op dinsdagavond worden er springlessen gegeven aan gevorderde ruiters.

Enkele malen per jaar organiseren wij een crossles.

Alle lessen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden afgemeld. Bij later afmelden blijft het lesgeld verschuldigd.

Informatie over onze lessen of mogelijkheden zijn op te vragen via info@staljacobs.nl

Het welzijn van onze pony’s en paarden hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat onze dieren sociaal zijn naar elkaar en mensen, daarom staan onze pony’s in een grote uitloopstal waarbij ze overdag zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen staan.