Paardrijles

Al vele jaren verzorgen wij paardrijlessen voor jong en oud. Onze instructie gebeurt op een verantwoorde en veilige manier. In de ponyrijlessen wordt het ponyrijden spelenderwijs aangeleerd. De kinderen poetsen en zadelen hun pony zelf op om zo vertrouwen op te bouwen. Regelmatig rijden de kinderen zonder zadel en worden er leuke spelletjes gedaan. Voor alle niveaus zorgen wij voor uitdagende en wisselende lessen, er wordt met enige regelmaat ook gesprongen in de groepslessen.

Aan volwassenen geven wij op een begrijpelijke manier instructie met respect voor het paard. Beginnend ruiter of juist al gevorderd? Iedereen kan bij ons terecht, de lessen worden ingedeeld op niveau zodat u snel vooruit gaat.

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan:

  • Starterspakket: bij het starterspakket neemt u 5 privélessen van 30 minuten aan. Dit pakket is zeer geschikt voor de beginnende ruiter of als opfris cursus. Dit pakket kan eenmalig worden afgenomen
  • Privéles: Voor een privéles kunt u ook bij ons terecht. Dit kan met uw eigen paard, maar ook met één van onze manegepaarden. Het voordeel van een privéles is dat u exclusieve aandacht heeft. Een privéles duurt 30 minuten, deze is namelijk vrij intensief. 
  • Duoles: Vindt u het gezellig om samen met iemand te rijden, maar een groep te druk? Denk dan eens aan een duoles, deze les bestaat uit twee ruiters die 30 minuten les krijgen. 
  • Groepsles: Onze groeplessen zijn doorgaans erg gezellig. Om veiligheid en voldoende individuele instructiemomenten te garanderen hanteren wij een maximum van 8 ruiters per groep.

Bij ons is het mogelijk om losse lessen te rijden of een kwartaalkaart af te nemen. 

Wij geven 7 dagen per week les. Op de doordeweeks avonden zijn er groepslessen m.u.v. maandagavond, dan is er ’s avonds mogelijkheid voor privé- en duolessen. Op dinsdagavond worden er springlessen gegeven aan gevorderde ruiters. 

Het aan- en/of afmelden van lessen kan op onze eigen portal, je kan dit dus altijd direct zelf regelen!

Alle lessen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden afgemeld. Bij later afmelden blijft het lesgeld verschuldigd.

Wij hebben geen wachtlijst! Informatie over onze lessen of mogelijkheden zijn op te vragen via info@staljacobs.nl.

Het welzijn van onze pony’s en paarden hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat onze dieren sociaal zijn naar elkaar en mensen, daarom staan onze pony’s in een grote uitloopstal waarbij ze overdag zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen staan.