Oefencross & Crosslessen

Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei is het zover! Oefencross bij Stal Jacobs. Ruiters van alle niveau’s kunnen starten in de klasses 40 cm, 60 cm, 80 cm en 100 cm.

Het is mogelijk om een van de dagen te starten maar ook om meerdere dagen te starten. Er zijn stallen beschikbaar zodat je paard kan overnachten bij ons! Ben je geweest en vond je het zo tof dat je nog een keer wilt? (Logisch) Dit is mogelijk maar echter alleen met eigen paard/pony. Verder staat veiligheid bij ons op nr. 1 dus is een cap en bodyprotector verplicht.

Ons crossparcours staat opgesteld in onze giga-grote weilanden en er zal een super tof parcours worden opgesteld. De gehele bodem is gras en we hebben prachtige hindernissen.

Voor de start tijdens de oefencross is de deelnemer verplicht om een parcours (6 tot 8 hindernissen) te springen.

Het is mogelijk om als ruiter van buitenaf op een pony/paard van ons te starten. Check onderaan deze pagina alle informatie!

De kosten voor deelname met een eigen paard zijn €25,- voor het eerste rondje en €10,- voor de tweede ronde. Voor ruiters op onze pony’s en paarden zijn de kosten €40,- voor ruiters van Stal Jacobs en € 45,- voor ruiters van buitenaf op een manegepony/paard.

De startlijst verschijnt circa 1 week voorafgaand aan de cross via onze website.

Let op: De aanmeldprocedure is gewijzigd, bij aanmelden dient de betaling direct te worden voldaan voor de eerste ronde. De tweede ronde kan ter plaatsen per pin/contant worden afgerekend.

Informatie om deel te nemen met eigen pony/paard

Aanmelden eigen pony/paard:

Zondag 19 mei -> aanmelden via evenementen@staljacobs.nl

Maandag 20 mei

Crosslessen

In het Hemelvaartsweekend voor de oefencross organiseren we ook crosslessen (Donderdag 9 t/m zondag 12 mei)! Er worden zowel groeps-, duo- als privelessen verzorgd voor ruiters op elk niveau. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Groepslessen voor eigen pony/paard:

Alle lessen zijn geweest!

De groepslessen duren 1 uur en worden verreden op een grasbodem. In een groepsles zitten maximaal 10 ruiters.
Kosten voor de groepslessen bedragen €20,- bij deelname met een eigen paard.

Van 9 t/m 12 mei geven wij ook dagelijks privé- en duolessen.
Bij een privéles krijg je een half uur les van een instructeur van ons, de kosten voor een privéles zijn €37,50.
Bij een duoles krijg je een half uur les van een instructeur van ons, de kosten voor een duoles zijn €32,50 p.p.

Een privé en/of duoles kan je aanvragen via evenementen@staljacobs.nl, geef hierin duidelijk aan welke dag je een les wenst, dan kunnen wij je informeren over de mogelijkheden.

Informatie om deel te nemen met een manege pony/paard

Het is mogelijk voor ervaren ruiters (dus ook springervaring) om mee te doen aan de cross op een pony/paard van ons, óók als je niet vast bij ons rijdt. We stellen het hierbij verplicht dat je in het weekend vooraf aan de oefencross een crossles bij ons komt rijden. We doen dit voor de veiligheid van zowel ruiter als paard, én omdat we zeker willen weten dat we een goede combinatie hebben gemaakt en jullie beide van de cross kunnen genieten.

De crossles die je gaat rijden op 9, 10, 11 of 12 mei zal in groepsverband plaats vinden. Deze groepsles duurt 45 minuten en de kosten hiervoor zijn €45,- voor ruiters zonder lesovereenkomst, voor ruiters met lesovereenkomst geldt een ander tarief. We delen de lessen in op leeftijd en je hoort circa 1 week van te voren op welke tijd je bent ingedeeld. Na deze les is het nog mogelijk om de opgegeven hoogte te wijzigen.

Op manegepony’s en paarden kan worden meegedaan in de klasses 40 en 60 cm en er mag één ronde gestart worden.

Wij zijn zuinig op onze paarden en willen ze niet overbelasten.

Aanmelden manegepony/paard: mail ons via evenementen@staljacobs.nl! Geef in je mail duidelijk aan of je wel of geen lesovereenkomst hebt bij ons en wat je gewenste startdag voor de oefencross is! Dan kunnen we je direct de juiste aanmeldlink toesturen. Beperkte plekken beschikbaar en VOL=VOL

HONDEN ZIJN OP ONS TERREIN NIET WELKOM!