NIEUW: VEULENLESSEN

Ook voor de allerkleinste ruiters gaan we leuke lessen organiseren!

De zogenaamde veulenlessen.

Tijdens de veulenlessen wordt spelenderwijs kennis gemaakt met de beginselen van paardrijden. De groep bestaat uit maximaal 4 ruiters in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar.

Het doel van deze lessen is dat de ruiters uiteindelijk zonder hulp hun pony kunnen verzorgen, opzadelen en de beginselen leert van het rijden. Dit gebeurt aan de longeerlijn, dit is een lijn waaraan de instructeur het paard aan vast heeft. Met zo’n lijn blijft het paard rondjes om de instructeur heen lopen, zodat die je goed kan helpen. Je leert hoe je in stap en draf moet blijven zitten! Doordat het paard aan de longeerlijn zit kan de ruiter wennen aan de bewegingen van het paard. De ruiters leren hierdoor onafhankelijk zitten.

Tijdens de les zullen de 4 ruiters één paard delen, hierdoor moeten zij samen poesten, opzadelen, elkaar op het paard helpen en krijgen zij intensieve begeleiding van één instructeur.

De lessen zullen gegeven worden op zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur. De lessen kunnen uitsluitend worden afgenomen in een pakket van 5 lessen á €65,-. Hierdoor wordt er in een vast groepje gewerkt en kunnen de ruiters elkaar helpen!

Zodra er voldoende ruiters zijn verzamelt zullen we van start gaan! Opgeven kan via info@staljacobs.nl!
Cap verplicht, maar eventueel ook bij ons te leen!


 

1 gedachte over “NIEUW: VEULENLESSEN”

Reacties zijn gesloten.